Opskrift: Hvidvinsdampede Muslinger
Billede credits: Pixabay
Mangler du en fantastisk måde at servere dampede muslinger? Se denne lækre og nemme opskrift.
Den bedste opskrift på hvidvinsdampede muslinger
Det skal du bruge:
- 1 kg bagekartoffel
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk flagesalt
- 2 kg muslinger
- 2 løg
- ½ rød chili
- 2 fed hvidløg
- 3 dl hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 spsk olivenolie
- Salt og Peber
Sådan gør du:
- Start med at skære kartoflerne i aflange staver.
- Vend kartoflerne i olie og salt, og bag dem herefter i 175 grader ved cirka 40 minutter, eller til de er sprøde. Det er en god ide at vende dem et par gange.
- Rens muslinger ved at skrubbe dem under løbende vand. (De må under ingen omstændigheder stå i blød)
- Alle muslinger, hvor skallen er i stykker skal kasseres. Det samme skal de åbne muslinger, der ikke lukker sig når de bliver banket en let mod et bord.
- Steg løg, hvidløg og chili i olie. Tilsæt muslinger og hvidvin, og læg låg på. Lad det koge i 10 minutter.
- Sigt væden fra muslingerne i en skål, og hæld dem tilbage i gryden (uden muslingerne).
- Kog saucen ind og tilsæt fløde, salt og peber. Server sammen i en stor gryde med aioli til pomfritterne.