Muslinger Opskrift Med Hvidvin

Billede credits:Pixabay / RitaE

Moules Frites

Der er ikke meget, der er lige så lækkert som friske dampede blåmuslinger i hvidvin og flødesauce med sprøde fritter til.

Derfor får du opskriften her:

Du skal bruge følgende til 4 personer:

Fritter bagt i ovnen

Muslinger i hvidvinssauce

Fritter bagt i ovnen

Vask kartoflerne godt og skær dem i mindre stave. Vend dem i olie og salt og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter til de er sprøde. Husk at vende dem et par gange undervejs.

Muslinger i hvidvinssauce

Rens muslingerne ved at skrubbe skallerne under vand, de må ikke stå i blød. Smid alle muslinger hvor skallen er åben eller i stykker ud.

Sauter løg, chili og hvidløg i olien i en gryde til de er bløde. Kom muslingerne og hvidvin i gryden og læg låg på. Lad det koge ved middelvarme i ca. 7 minutter til at muslingerne har åbnet sig.

Si væden fra muslingerne gennem en si og ned i en skå, til at opsamle den lækre hvidvinssauce. Hæld hvidvinssaucen tilbage i gryden og læg låg på skålen med muslinger så de holder varmen, mens saucen koges godt ind.

Kog saucen ind til cirka 1 dl fond. Skru godt op for varmen på komfuret og hold hele tiden øje, så det ikke koger tørt, da det går forholdsvis stærkt. Skru ned for varmen når det er kogt ind, tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Kom herefter muslingerne tilbage i gryden, læg låg på og varm op til det koger i cirka 1-2 minutter.

Husk at det er vigtigt at alle muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedning skal kasseres!

Sidens tekst er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Så kig eventuelt på Julie Sandlau hos Perlen Odense. Tak til Perlen Odense det betyder meget for os.